Waarnemingen

De Driehoek gaat voor ecologisch tuinieren. Dat betekent onder andere dat wordt nagestreefd om het aanbod van flora en fauna zo groot en gevarieerd mogelijk te maken. Om te weten wat er aan planten en dieren aanwezig is, zijn waarnemingen nodig. Met deze kennis kan De Driehoek de algemene delen van het park natuurvriendelijker maken. Tevens kan de tuinders informatie gegeven worden hoe ze hun tuin zó kunnen inrichten dat er een aantrekkelijk leefgebied voor verschillende soorten dieren en planten ontstaat.

De landelijke site www.waarneming.nl  geeft de mogelijkheid om natuurwaarnemingen vast te leggen en zo inzicht te krijgen in wat er allemaal aan natuurrijkdom aanwezig is. Binnen deze site heeft De Driehoek een eigen plek: Utrecht – Ecologisch Tuinenpark De Driehoek. Hierop kunnen waarnemingen worden ingevoerd en bekeken. Op deze manier kan iedereen zien wat  er allemaal op ons park in een bepaalde periode is gespot.

Wat is nu leuker om zelf waarnemingen in te voeren met de vermelding van eigen naam? Dat kan natuurlijk. Daarvoor is wel  een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Hoe deze aangevraagd kan worden staat op de website van www.waarneming.nl  onderaan de eerste pagina duidelijk uitgelegd.

Hiernaast is er ook de mogelijkheid om waarnemingen door te geven via email door gebruik te maken van het emailadres: inventarisatie@driehoektuin.nl. De waarneming staat dan niet onder eigen naam vermeld, omdat het dan door de beheerder wordt ingevoerd.

Om de zoveel tijd verschijnt er vanuit De Driehoek een klein bulletin waarin aandacht wordt besteed aan waarnemingen die gekenmerkt worden door iets gemeenschappelijks, bijzonders, vermeldingswaardig of iets leuks. Je kunt je abonneren op dit bulletin via bovenstaand emailadres: inventarisatie@driehoektuin.nl. Het wordt dan periodiek aan je opgestuurd. De bulletins zijn ook terug te vinden op de website.

Meest recente waarneming

Archief