Volkstuinen De Driehoek

Het Ecologisch Tuinenpark De Driehoek heeft circa 140 tuinen, waaronder een paar halve en kleine tuinen. Een tuin meet ongeveer 250 m2. Op de meeste tuinen staat een tuinhuisje, dat door de nieuwe tuinder moet worden overgenomen. De prijzen liggen tussen de 500 en 3500 Euro.

Het gebruik van een hele tuin kost in 2021 296 Euro per jaar, een halve tuin 161 Euro en een kleine tuin 102 Euro. Hierin is de bijdrage voor het verplichte lidmaatschap van de AVVN  verwerkt. De contributie voor de vereniging is 15 Euro. De Driehoek doet mee aan de U-pas regeling.

Momenteel is er een wachtlijst van belangstellenden voor een tuin en er komen onregelmatig tuinen vrij.

Uw tuin is uw domein, maar we willen er als tuinenpark aantrekkelijk en verzorgd uitzien. Alle soorten tuinen – moes- planten- of wild – is toegestaan, mits de tuin een verzorgde aanblik biedt.

Er is een tuincommissie die enkele keren per jaar de tuinen schouwt en probleempunten onder de aandacht van de betreffende tuinder brengt. Om te helpen bij het inlopen van achterstallig onderhoud van de tuin is er de adviescommissie. Deze overlegt met de tuinder hoe het werk aan te pakken en geeft adviezen om de tuin op kortere termijn op orde te krijgen.

Regelmatig worden cursussen en lezingen gegeven over zaken waar een tuinder mee te maken heeft, zoals snoeien, natuurlijk tuinieren, vogels, moestuinieren en onderhoud van gereedschap.