Volkstuinen De Driehoek

Het Ecologisch Tuinenpark De Driehoek heeft circa 140 tuinen, waaronder een paar halve en kleine tuinen. Een tuin meet ongeveer 250 m2. Op de meeste tuinen staat een tuinhuisje, dat door de nieuwe tuinder moet worden overgenomen. De prijzen liggen tussen de 500 en 3500 Euro. Het bestuur streeft ernaar de prijzen van huisjes niet te hoog te laten worden.

Het gebruik van een hele tuin kost in 2024 290 Euro per jaar, een halve tuin 145 Euro en een kleine tuin 72,50 Euro. Hierbij komen nog de bijdrage – 33 Euro – voor het verplichte lidmaatschap van de AVVN Samen Natuurlijk Tuinieren, de contributie voor de vereniging van 10 Euro en eventueel de premie voor de verzekering van het tuinhuisje. De Driehoek doet mee aan de U-pas regeling.

Momenteel is er een wachtlijst van belangstellenden voor een tuin en er komen onregelmatig tuinen vrij.

Uw tuin is uw domein, maar we willen er als tuinenpark aantrekkelijk en verzorgd uitzien. Alle soorten tuinen – moes- planten- of wild – is toegestaan, mits de tuin een verzorgde aanblik biedt.

Er is een tuincommissie die enkele keren per jaar de tuinen schouwt en probleempunten onder de aandacht van de betreffende tuinder brengt. De commissie geeft waar noodzakelijk ‘kaarten’ waarop staat aangegeven welk onderhoud gedaan moet worden. Om te helpen bij het inlopen van achterstallig onderhoud van de tuin is er de adviescommissie. Op verzoek van de tuinder overlegt deze hoe het werk aan te pakken en geeft adviezen om de tuin op kortere termijn op orde te krijgen en te houden.

Regelmatig worden cursussen en lezingen gegeven over zaken waar een tuinder mee te maken heeft, zoals snoeien, natuurlijk tuinieren, vogels, moestuinieren en onderhoud van gereedschap.