Hoeveel tijd kost een volkstuin?

Dat verschilt sterk per tuin. Een gevestigde tuin met robuuste vaste planten en struiken is minder arbeidsintensief dan een groentetuin, of een nieuw ingerichte tuin. Maar de ervaring leert dat minstens een uur of acht per week nodig is. In het voorjaar en de zomer is het meer, midden in de winter minder.

Bebouwing en Beplanting

Als u een kas, schuurtje of huisje wilt plaatsen of veranderen, neemt u contact op met het bestuur en legt uw plannen voor met een tekening. De bouwvoorschriften vindt u in het Huishoudelijk Reglement. In het kader van het gebruik van milieuvriendelijke materialen heeft de commissie een folder samengesteld met  mogelijkheden voor nieuw- of verbouw. Bouwen en onderhoud met milieuvriendelijke materialen

Hoge bomen passen niet op een tuinenpark. Uw buren willen misschien veel licht en zon om hun groente te verbouwen of ze willen lekker in de zon zitten. Daarom mogen bomen niet hoger worden dan 5 meter. Bomen mogen ook niet direct op de grens met de buren staan. Wettelijk is bepaald dat een boom minimaal op 2 m afstand van de erfscheiding geplant moet worden; voor struiken geldt een afstand van 0.50 m.

Voorzieningen

Zand of verlengsnoeren nodig?  Electriciteit is beschikbaar op een aantal punten langs de sloten en bij het Pannendak. Gebruik is gratis, maar uitsluitend bedoeld bij bouw of verbouwing van een tuinhuisje. Zand kost 2,50 Euro per kruiwagen. Het totale bedrag moet u direct aan de penningmeester betalen: NL70INGB0004241928 o.v.v. zand en uw tuinnummer.

Alleen in uitzonderlijke gevallen is het toegestaan met een voertuig de kwetsbare paden te berijden. Bij nat weer of vorst is het niet mogelijk. Als u het pad zou willen gebruiken, neem dan contact op met het bestuur.

Niet-geluidsarme apparatuur (pompen, maaiers e.d.) mag gebruikt worden op: woens- en vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur en op zaterdag tot 11.00 uur.