! In verband met de overweldigende belangstelling voor een tuin heeft De Driehoek helaas moeten besluiten voorlopig geen nieuwe aanmeldingen aan te nemen. Er is nu geen enkele zekerheid te geven over de tijd dat men op de wachtlijst staat.

U wilt misschien: zo’n maaltje uit eigen tuin, een groene plek om te ontspannen, een rustige, stille omgeving, uw ‘eigen’ El Dorado creëren, uw lievelingsbloemen telen, lekker wroeten in de grond…

Dit zijn de eerste stappen om dat op De Driehoek te realiseren.

Het gebruik van een tuin en de overname van huisjes, e.d. verloopt altijd via het bestuur van De Driehoek. De allereerste stap is daarbij dat u zich inschrijft bij de vereniging. U vult het aanvraagformulier in en betaalt 25 euro inschrijfgeld. Wanneer uw betaling is ontvangen krijgt u een bevestiging van uw aanvraag. Als er tuinen vrijkomen, worden de mensen op de wachtlijst benaderd. Tegen de tijd dat u aan de beurt bent wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarbij alle rechten en plichten ter sprake komen. Tuinders op het park die intern willen verhuizen, hebben voorrang. Een tuin kan slechts op 1 naam staan. Wanneer u met uw partner of vrienden tuiniert, is het handig als deze lid van de vereniging wordt. Na twee jaar kan de tuin dan, mocht dat gewenst zijn, zonder probleem over gezet worden.

Belangrijke informatie voordat u zich gaat inschrijven

Wij zijn blij met uw belangstelling voor tuinieren en de keuze voor de Vereniging Ecologisch Tuinenpark De Driehoek. Het tuinenpark is een echte vrijwilligersorganisatie. Deze kan alleen maar op de huidige wijze bestaan als de leden zich beschikbaar stellen voor het doen van extra werkzaamheden. Van de leden wordt deze inzet nadrukkelijk gevraagd.

Gemiddelde inzet voor een commissie is een uur in de maand.

Het hebben van een volkstuin is heel stimulerend en geeft veel voldoening, maar vergt veel tijd; u moet zich hier niet op verkijken. Zowel de tuin als het tuinhuisje vragen jaarlijks nogal wat uren aan onderhoud. U komt snel op een gemiddelde van 8 à 10 uur per week. De Driehoek is een stiltepark en er wordt zo veel mogelijk natuurlijk getuinierd. De tuin moet er goed onderhouden uitzien en geen overlast (onkruid) geven voor de andere tuinen.

U kunt in aanmerking komen voor een hele, een halve of een kleine (ca 30 m2) tuin. De laatste twee zijn beperkt beschikbaar.

In het Huishoudelijk Reglement staan de afspraken die gelden voor leden van onze vereniging.

U kunt het formulier niet meer digitaal invullen.